Siirry suoraan sisältöön

Vuosi 1973 – Autokirin tarina alkaa

”Kiri” tunnetaan sekä vanhan että nuoren autoilijaväestön keskuudessa: heille, jotka arvostavat henkilökohtaista palvelua ja tarvittaessa jopa hyvin nopeaa toimintaa: monet varaosat saat tilatessa jo samana päivänä.

Autokiri Oy – perinteistä ja laadukasta palvelua ja varaosamyyntiä

Perinteisen palvelukulttuurin vaaliminen

Autokiri Oy:n tarina alkoi vuonna 1973, jolloin Lars ’Lasse’ Sundström perusti autojen varaosien myyntiin keskittyvän liikkeen. Silloinen ”Harakiri” sijaitsi vanhassa Porvoossa Kirkkokadulla – keskeisellä paikalla Fryysari Gustafssonin valvovan silmän alla. Sesonkiaikoina tehtiin ympärivuorokautista työtä.

— Yleensä oli kiire ja muuten katastrofi, Autokirin entinen omistaja Sundström muistelee. Vuonna 1979 Autokiri muutti vanhasta Porvoosta Linnankoskenkadulle ja lopulta vuonna 1986 nykyiseen osoitteeseensa Mestarintielle, jossa entisajoista henkivät vanhat varaosat palvelutiskin yläpuolella. Autokirin iloinen palveluhenkilöstö vaalii yhä toiminnassaan perinteistä palvelukulttuuria.

Yrityksen ovat omistaneet Lars Sundström (1973–2004) ja Jim Eriksson (2004–2012). Vuonna 2012 varaosaliike siirtyi osaksi SMC Service Oy:tä sekä Maalaus- ja saneeraustyöt H Lönnroth Oy:tä. Vuonna 2016 omistus siirtyi kokonaan SMC Service Oy:lle.

Autokiri Oy - Autojen varaosat Porvoo
Autokirin autovaraosavalikoima on laaja
Laajasta tuote- ja varaosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!

Ongelmanratkaisua ilman kielimuureja

60-luvulla autojen määrä lähti nousuun ja ihmiset olivat neuvottomia autojensa kanssa. Varaosaliike perustettiin tarpeeseen. Samaan aikaan hyödykkeiden säännöstely hallitsi vielä markkinoita ja tilauksia oli jopa kolminkertaisesti tavaraan nähden. Autokirin palveluun luotettiin jo silloin — asiakaspalveluun panostavien ja osaavien tekijöiden luokse ohjattiin jopa turisteja eivätkä kielimuurit olleet esteenä — kauppa kävi sujuvasti ja asiat hoituivat myös täysin ruotsinkielisten ja –suomenkielisten kesken.

Paikka palvelua ja nopeutta arvostavalle

”Kiri” tunnetaan sekä vanhan että nuoren autoilijaväestön keskuudessa. Suuri osa asiakkaista on kuluttajia, jotka arvostavat henkilökohtaista palvelua ja tarvittaessa jopa hyvin nopeaa toimintaa. Autokirin perusajatuksena on tarjota perinteistä ja laadukasta asiakaspalvelua ja varaosamyyntiä — asiakas saa varaosan monessa tapauksessa jo samana päivänä. Hyvä ja kiinteä yhteistyö korjaamoiden kanssa on ollut toiminnan peruskivi. Autokiri tekee tiivistä yhteistyötä eri autokorjaamojen kanssa.

Pitkän historian työntekijät

Autokiri liikkeenä on ainutlaatuinen. Sen henkilökunta on koko yrityksen menestyksen takana.

Työntekijät ovatkin selkeästi viihtyneet työnsä parissa, koska suurin osa tekijöistä on viettänyt Autokirin palveluksessa kymmeniä vuosia: Risto Inkeroinen oli Autokirin palveluksessa 24 vuotta, Bror Helenius yli 15 vuotta ja 36 vuotta Autokirissä työskennellyt Kai Hinkkanen, joka on nyt eläkkeellä ja jonka Kiri-vuodet alkoivat vuonna 1986. Nykyään Autokiri työllistää 2 työntekijää.

HELPPO TULLA – RUNSAASTI PARKKITILAA

AVOINNA: MA-PE 7.30-17
PUHELIN: 010 231 8300
SÄHKÖPOSTI: autokiri@autokiri.fi
OSOITE: Mestarintie 10, 06150 PORVOO, Suomi Finland

Voit lähettää meille viestin vas. alareunan viestikuplasta.

Seuraa somessa!

Seuraa uusimpia päivityksiä ja ajankohtaisuuksia Facebook-sivullamme.