Siirry suoraan sisältöön

Autokiri Oy – din reservdelsleverantör
i Borgå med fullständig service

Välkommen!

ÖPPET: MA-PE 7.30-17
TELEFON: 010 231 8300
autokiri@autokiri.fi
Mästarvägen 10, 06150 BORGÅ, Suomi Finland

Skicka ett meddelande från ”Skicka ett meddelande”Lähetä viesti” längst ner till vänster.

Vi står till din tjänst!

Jonas

”Det är en så enkel hobby” svarar butiksansvarige Jonas Lindholm på frågan varför han är fascinerad av gamla Escortbilar. I garaget väntar årsmodellerna 1969, 1974 och 1979. Jonas är ett bekant ansikte i Autokiri sedan år 1999. ”För oss är ingenting omöjligt, vi hittar lösningen genast.” På sin fritid spelar Jonas gitarr. 

Nisse

Nils ”Nisse” Lindholm är vår färskaste/nyaste förstärkning. Nisse är en alltid glad bilmekaniker vars vägar ledde till Autokiri år 2014. Hans kolleger berättar att Nisse är systematisk och samvetsgrann och att man kan rycka honom i ärmen speciellt då det gäller mopo-frågor.

Autokirin Annina

Annina

Började i Autokiri i slutet av oktober 2023. Annina hjälper gärna till att lösa problem – på ett eller annat sätt! Annina studerar informationsteknik samtidigt och lär sig mer om motorfordon hela tiden. ”Det är fantastiskt att lära sig något nytt varje dag och varje dag är annorlunda.”

Laajasta tuote- ja varaosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!

År 1973 – Autokiri grundas

Autokiris historia började år 1973 då Lars ”Lasse” Sundström grundade ett företag med fokus på försäljning av reservdelar till bilar. ”Harakiri”, så som företaget hette på den tiden, låg på Kyrkogatan i Gamla stan i Borgå – på en central plats under Harry ”Frysarn” Gustafssons övervakande öga. Under säsongtider arbetade man dygnet runt. – I allmänhet var det bråttom eller så var situationen bara annars katastrofal, minns Autokiris förre ägare Sundström. År 1979 flyttade Autokiri från gamla stan till Linnankoskigatan och år 1986 till den nuvarande adressen på Mästarvägen, där de gamla reservdelarna ovanför servicedisken andas forna tider. Autokiris glada personal värnar fortfarande om den traditionella servicekulturen.

Lösning på alla problem

På 60-talet började bilantalet växa och människor var rådlösa med sina bilar. Företaget grundades för att tillfredsställa behovet. På den tiden var det vanligt med produktreglering på marknaden och antalet beställningar kunde vara tredubbelt större än vad det fanns produkter. Autokiri satsade redan då på en pålitlig service – till och med turister hittade sin väg till den kundorienterade och kunnande personalen – det var smidigt och enkelt att uträtta ärenden.

Laajasta tuote- ja varaosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!
Laajasta tuote- ja autovaraosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!

Autokiri – en plats för dig som värdesätter service och snabba tag

”Kiri” är känt såväl bland äldre som yngre bilförare. Största delen av kunderna är konsumenter som värdesätter personlig service och vid behov väldigt snabba tag. Autokiris ledande tanke är att erbjuda traditionell och högkvalitativ kundservice och försäljning av reservdelar – kunden får ofta reservdelen redan på samma dag. Ett gott och nära samarbete med verkstäder har varit verksamhetens grundsten. Autokiri har nära samarbete med olika bilverkstäder.

Personal med lång erfarenhet

Autokiri är en enastående affär. Bakom hela företagets framgång ligger personalen som tycks ha trivts med sitt jobb. Största delen av de anställda har arbetat länge i företaget: Risto Inkeroinen i 24 år, Bror Helenius i över 15 år. I dag betjänas kunderna också av Kai Hinkkanen som började jobba i Autokiri år 1986. Företaget har ägts av Lars Sundström (1973-2004) och Jim Eriksson (2004-2012). År 2012 tog SMC Service Oy och Maalaus- ja saneeraustyöt H Lönnroth Oy över företaget. År 2016 blev Autokiri Oy i sin helhet en del av SMC Service –koncernen.

De reservdelar och övriga bilprodukter som ingår i Autokiris sortiment har genomgått noggranna urvalskriterier. Produktsortimentet bygger på personalens starka erfarenhet, kundkommentarerna och bilverkstädernas rekommendationer. Frågor? Ta kontakt. Vi hjälper dig gärna med dina bilfrågor.

Autokiri Oy - Autojen varaosat Porvoo

Extrautrustning och tillbehör till alla bilmodeller

Ett stort sortiment av extrautrustning och tillbehör, till exempel motorvärmare och kupévärmare, bilbatterier, starthjälp, lampor, takboxar och takräcke, gummimattor, skydd för bilsäte, isskrapor, snöborstar, parkeringsskivor, skyddstäcken och bogseringslinor. Om vi inte har den del eller de produkter du letar efter, beställer vi alltid efter behov. Om du är osäker vilken del eller utrustning du behöver, ta kontakt. Många produkter är säsongbetonade så kom ihåg att vara ute i tid.

Kemikalier och bilvårdsprodukter till alla bilmodeller

Autokiri har ett komplett sortiment av kemikalier till olika ändamål, gäller det sen en allmän bilservice eller att hålla bilen välskött. Vårt sortiment omfattar bilschampoer, vård- och vaxschampoer, medel för tvätt av vindrutor och glasytor, rengörare för interiörer, medel för motortvätt, färgvax, skyddsmedel osv. Hos oss hittar du också olika tvättillbehör såsom sämskskinn, mikrofiberdukar, tvättsvampar och poleringsdukar. Tätningsmassa och -silikon, lim och målarfärger, kylarvätskor, batterivatten, låsolja hör också till vårt sortiment. Om du inte hittar de delar eller produkter du söker, går det att beställa.

Laajasta tuote- ja varaosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!

Service- och reservdelar till alla bilmodeller från Autokiri

Vi har servicedelar till alla bilar: oljefilter och oljor, luftfilter, kupéfilter, bränslefilter, ventilationsfilter, oljeplugg och packningar, tändstift, smörjmedel. Stöddämpare, bromsar och bromsdelar, skivbromsar, trumbromsar, rör/slangar, bromsklossar fram och bak, chassidelar, fjädring, kopplingssystem, lager, remmar, tändning/förvärmning, växlar, axlar och drivaxlar. Vindrutetorkare/torkarblad, avgasrör, ljuddämpare, katalysator, partikelfilter, givare, ventiler, glödlampor och signalljus.

Följ på Facebook!

Följ de senaste uppdateringarna och nyheterna på vår Facebooksida.