Ta kontakt - Vårt professionella
team står till din tjänst

Autokiri Oy

År 1973 - Autokiri grundas

Autokiris historia började år 1973 då Lars "Lasse" Sundström grundade ett företag med fokus på försäljning av reservdelar till bilar. "Harakiri", så som företaget hette på den tiden, låg på Kyrkogatan i Gamla stan i Borgå - på en central plats under Harry "Frysarn" Gustafssons övervakande öga. Under säsongtider arbetade man dygnet runt. - I allmänhet var det bråttom eller så var situationen bara annars katastrofal, minns Autokiris förre ägare Sundström. År 1979 flyttade Autokiri från gamla stan till Linnankoskigatan och år 1986 till den nuvarande adressen på Mästarvägen, där de gamla reservdelarna ovanför servicedisken andas forna tider. Autokiris glada personal värnar fortfarande om den traditionella servicekulturen. 

Ratkaisu löydetään pulmaan kuin pulmaanAutokiri Oy - Autojen varaosat PorvooAutokirin autovaraosavalikoima on laajaLaajasta tuote- ja varaosavalikoimasta löytää tarvitsemansa. Loput tilataan!

Lösning på alla problem

På 60-talet började bilantalet växa och människor var rådlösa med sina bilar. Företaget grundades för att tillfredsställa behovet. På den tiden var det vanligt med produktreglering på marknaden och antalet beställningar kunde vara tredubbelt större än vad det fanns produkter. Autokiri satsade redan då på en pålitlig service - till och med turister hittade sin väg till den kundorienterade och kunnande personalen - det var smidigt och enkelt att uträtta ärenden.

 

Autokiri - en plats för dig som värdesätter service och snabba tag

"Kiri" är känt såväl bland äldre som yngre bilförare. Största delen av kunderna är konsumenter som värdesätter personlig service och vid behov väldigt snabba tag. Autokiris ledande tanke är att erbjuda traditionell och högkvalitativ kundservice och försäljning av reservdelar - kunden får ofta reservdelen redan på samma dag. Ett gott och nära samarbete med verkstäder har varit verksamhetens grundsten. Autokiri har nära samarbete med olika bilverkstäder.

 

Personal med lång erfarenhet

Autokiri är en enastående affär. Bakom hela företagets framgång ligger personalen som tycks ha trivts med sitt jobb. Största delen av de anställda har arbetat länge i företaget: Risto Inkeroinen i 24 år, Bror Helenius i över 15 år. I dag betjänas kunderna också av Kai Hinkkanen som började jobba i Autokiri år 1986.

Företaget har ägts av Lars Sundström (1973-2004) och Jim Eriksson (2004-2012). År 2012 tog SMC Service Oy och Maalaus- ja saneeraustyöt H Lönnroth Oy över företaget. År 2016 blev Autokiri Oy i sin helhet en del av SMC Service –koncernen.

De reservdelar och övriga bilprodukter som ingår i Autokiris sortiment har genomgått noggranna urvalskriterier. Produktsortimentet bygger på personalens starka erfarenhet, kundkommentarerna och bilverkstädernas rekommendationer. Frågor? Ta kontakt. Vi hjälper dig gärna med dina bilfrågor.

 

Vanhat varaosat palvelutiskin yläpuolella henkivät entisaikaa.
Saat varaosan monessa tapauksessa jo samana päivänä.
Vuosien kokemuksella ja asiantuntemuksella Autokirin tiimi auttaa valitsemaan oikean tuotteen.
Laajasta valikoimasta löytää tarvitsemansa. Jos jotakin ei ole, sitä tilataan.
Autokiri tarjoaa laadukasta asiakaspalvelua ja varaosamyyntiä - perinteiseen tapaan.
Ostaessasi pyyhkijänsulat, asennamme ne paikalleen vaikka saman tien. Tervetuloa!
Autokiriin on helppo tulla!
Ajoittain palvelualttius ulottuu jopa pellin alle! Uudet ikkunanpyyhkijät ovat käytössä vaikka samantien.

Autokiri Oy - Ta kontakt

Autokiri on Fixus-kauppias!

ÖPPETTIDER: MÅ-FRE 7.30-17

Mästarvägen 10, 06150 BORGÅ, Suomi Finland
TELEFON: 010 231 8300 , FAX: 019 584 788
autokiri(a)autokiri.fi

Autokiri är medlem i Autoalan Laatuyhdistys ry.

 

Mästarvägen 10, 06150 BORGÅ, Suomi Finland

Får vi presentera

Jonas

Jonas - Autokiri

"Det är en så enkel hobby" svarar butiksansvarige Jonas Lindholm på frågan varför han är fascinerad av gamla Escortbilar. I garaget väntar årsmodellerna 1969, 1974 och 1979. Jonas är ett bekant ansikte i Autokiri sedan år 1999. "För oss är ingenting omöjligt, vi hittar lösningen genast." På sin fritid spelar Jonas gitarr.